Reedel, 28. aprillil toimus Eesti Olümpiaakadeemia aastakonverents, mille raames toimus paneeldiskussioon teemal “Liikumine kui kaitsevõime tugevdaja”, kuulutati välja 2022. aasta Georg Hackenschmidti raamatuauhinna võitja, tunnustati 2022. aastal kooliolümpiamänge korraldanud koole ning toimus EOA täiskogu.

Paneeldiskussioonis „Liikumine kui kaitsevõime tugevdaja“ osalesid Kaitseväe spordijuht Mikk Sarik, SA Liikumisharrastuse kompetentsikeskuse nõukogu liige ja Tartu Ülikooli liikumislabori juhataja Merike Kull ning Tallinna Ülikooli spordisotsioloogia teenekas lektor Joe Noormets; oma arvamusi avaldasid ka mitmed konverentsisaalis osalejad. Paneeldiskussiooni modereeris Eesti Olümpiaakadeemia juhatuse liige Revo Raudjärv.
Arutleti selle üle, kuidas tekitada noortes liikumishuvi, kuidas noori rohkem kaasata, mis võiks olla esmase huvi tekitamise võluvits ja kuidas see kõik mõjutab lõpuks riigikaitset. 
Paneeldiskussioon on järelvaadatav YouTube’i kanalil  ning järelkuulatav podcasti kanalil või soundcloudis.

Koostöös Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumiga anti üle kaheteistkümnes Georg Hackenschmidti nimeline raamatuauhind, mille pälvis 2022. aasta parim eestikeelne sporditeemaline raamat “Biatlon A&O. Ükski märk ei jää üles. 25 lugu laskesuusatamisest”, mille autoriteks on Kristi Kirsberg ja Jan Jõgis-Laats ning kirjastuseks JVE OÜ. Lähem uudis EOA veebilehel.

Vastavalt väljakujunenud traditsioonile tunnustati Eesti Olümpiaakadeemia aastakonverentsil ka 2022. aastal kooliolümpiamänge korraldanud koole.

EOA aastakonverentsi teises osas toimus EOA täiskogu, kus anti üle prof Atko-Meeme Viru stipendium, tutvustati EOA 2022. aasta tegevust ning teisi nii Eesti kui rahvusvahelisi olümpiaharidusprojekte.

2023. aasta professor Atko-Meeme Viru stipendiumi pälvisid Tartu Ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi liikumisharrastuse nooremteadurid Getter Marie Lemberg ja Pille-Riin Meerits.
Lähem uudis EOA veebilehel

Järgnesid ettekanded:
EOA president Neinar Seli “Kokkuvõte EOA 2022. aasta tegevusest”
Atko-Meeme Viru stipendiaat Ott-Erik Kalmus “Treeningkoormuse ning väsimuse seos spordis”
Eleri Etverk “Ülevaade ROA noorte olümpiasaadikute sessioonist”
Reele Remmelkoor “Ülevaade EOA rahvusvahelisest õppevisiidist”
Revo Raudjärve video “International study visit: Olympic education: from Ancient Olympia to present European practices”

EOA täiskogul anti üle ka EOK 100 rinnamärgid ja tänukaardid viiele Eesti Olümpiaakadeemia liikmele, kes arendavad sporti rohujuure tasandil ning on andnud sporti oma hinge: Inna Mällo, Raili Nõgu, Leelo Paju, Reele Remmelkoor ja Heiki Sarapuu.

EOA aastakonverentsi fotogaleriid saab vaadata siit.

Meediakajastus: ERR uudised