16.-22. juulil toimus Kreekamaal Antiik-Olümpias Rahvusvahelise Olümpiaakadeemia (ROA) sessioon rahvuslike olümpiaakadeemiate ja olümpiakomiteede delegaatidele (16th International Session for NOAs and NOCs delegates). 105 delegaadil 92 riigist oli taas võimalik nädala jooksul täiendada oma teadmisi olümpiaharidusest, seekord teemal “Innovatiivne, kohandatud ja kaasav kehaline kasvatus ja olümpiaharidus kaasaegse ühiskonna vajaduste jaoks” (“Innovative, tailored and inclusive physical education and Olympic values education for the needs of modern societies”).

ROA iga-aastased sessioonid toimivad liikumapaneva jõuna olümpiaharidusprojektide ja -algatuste koordineerimisel, kavandamisel ja rakendamisel ning annavad aluse tugeva, asjatundliku ja tulemusliku rahvuslike  olümpiaakadeemiate võrgustiku loomisele. Sessiooni jooksul toimuvad loengud ja diskussioonid koos eri maade olümpiaharidusprogrammide videotutvustustega aitavad olümpialiikumise haridusvaldkonnas töötajatel üle maailma värskendada oma teadmisi ja jagada oma kogemusi, mis inspireerivad olümpiaharidusprogrammide juhtimist oma riikides. Ka Eesti Olümpiaakadeemia esindajal Reele Remmelkooril oli hea meel tutvustada aprillikuus läbiviidud Eesti ja Kreeka Olümpiaakadeemia ning Leedu Olümpiakomitee ühist õppevisiiti “Olümpiaharidus: Antiik-Olümpiast Euroopa praeguste tavadeni” (“Olympic education: from Ancient Olympia to present European practices”).

Sessiooni programmi, osavõtjate nimekirja jt materjalidega saab tutvuda ROA veebilehel.
Sessiooni fotod on laetud siia.

Sessiooni ülevaade: Euroopa Olümpiaakadeemia postituses.