18.-25. aprillil osaleb EOA 16-liikmeline delegatsioon rahvusvahelisel õppevisiidil “Olümpiaharidus: Antiik-Olümpiast Euroopa praeguste tavadeni” (Olympic education: from Ancient Olympia to present European practices), mis toimub Ateenas ja Rahvusvahelises Olümpiaakadeemias Antiik-Olümpias.

Eesti Olümpiaakadeemia jätkab sellega oma rahvusvaheliste olümpiaharidusseminaride korraldamise traditsiooni, seekord siis koostöös Leedu Olümpiakomitee ja Kreeka Olümpiaakadeemiaga

Õppevisiidi idee on koondada kolme Euroopa riigi – Kreeka, Leedu ja Eesti – spordivaldkonna pedagoogid ühiseks 7-päevaseks õppevisiidiks Kreekasse. Olümpiaharidusliku visiidi käigus külastavad osalejad iidse olümpialiikumise ajalooga seotud paiku ning analüüsivad olümpismi kultuurilisi kontseptsioone. Osalejatele luuakse ka mitmekülgsed võimalused oma parimate kogemuste jagamiseks ja üksteiselt õppimiseks. Seega on kõigil võimalus tutvuda spordi kaudu toimuva hariduse parimate praktiliste näidetega ning uurida, kuidas kasutada spordiga seotud mitteformaalse hariduse põhimõtteid oma igapäevatöös noorte ja lastega.

Projekti kaasrahastab programm “Erasmus +”. Projektile andis toetust programmi “Erasmus +” Leedu riiklik agentuur (Noorsootöötajate liikuvus, põhimeede 1), Noorsootööagentuur.