Eesti Olümpiaakadeemia täiskogul toimus vestlusring spordi ja poliitika suhetest, mida modereeris ajakirjanik Priit Pullerits. Diskussioon läks osapoolte vahel ja Venemaa suunal kohati väga teravaks!

Eesti Olümpiaakadeemia täiskogu leidis aset erilisel ajal, seetõttu räägiti seal tavapärasest rohkem spordi ja poliitika suhetest. Paneeldiskussioonis osalesid Eesti Jalgpalli Liidu arendusdirektor Mihkel Uiboleht ja aastaid Krimmis elanud endine korvpallur Mihkel Tiks, samuti ERR-i ajakirjanik Johannes Vedru. Vestluse moderaator Priit Pullerits on Ukraina sõja valguses, spordi ja poliitika teemadel palju sõna võtnud ja osapoolte vahel läkski tuliseks ning Venemaa suunal ennast tagasi ei hoitud.

Mihkel Tiks sõnas arutelul, et Putin on klassikaline psühhopaat: “Kui vaadata, mis tunnused on psühhopaadil, siis kõik kukub Putini iseloomustusse.”

Johannes Vedru meenutas humoorikalt Mirko Ojakivi poolt öeldut: “Johannes kui sina ja mina oleme Eesti riigi kodanikud ja Kaja Kallas läheb hulluks, siis meie asi on hoolitseda selle eest, et ta maha võetakse.”

Mihkel Tiks küsis seepeale vastu, et kuidas see Venemaal peaks toimuma? “Seal on ridamisi ajakirjanikke maha tapetud ja Venemaa rikkaim inimene Hodorkovski mõisteti kümneks aastaks vangi, massilised demonstratsioonid on laiali pekstud ja inimesed vangi pandud – mismoodi see rahvarevolutsioon peaks seal siis toimuma,” küsis Tiks.

Mihkel Uiboleht sekundeeris, et spordiorganisatsioonidel on väga suur surve ja küsis: “Kas näiteks ROK peaks Venemaa välja arvama liikmeskonnast, mida pole seni tehtud?”

Priit Pullerits tuletas arutelul meelde, et Los Angelese olümpia ajal toimusid rahvaste sõpruse mängud: “Kui Putin ei lase näidata, et Pariisis toimuvad olümpiamängud, siis järgmisi olümpiamänge vene rahva jaoks lihtsalt ei toimu.”

Eriti teravaks läks diskussioon 36-minutist.

Vaata siit:     Youtube

Kuula siit:  Podcast.ee 

Soundcloud

 

Täiskogu fotogalerii: Facebookis