6. mail Tartu ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi õppe- ja teadushoones toimunud EOA täiskogu juhatas sisse vestlusring spordi ja poliitika suhetest, mida vedas Priit Pullerits. Täiskogul anti välja ka Eesti parima spordiraamatu auhind, tunnustati 2021. aasta kooliolümpiamängude korraldanud koole ning valiti EOA uus juhatus ja president.

Eesti Olümpiaakadeemia täiskogu leidis aset erilisel ajal, seetõttu räägiti tavapärasest rohkem spordi ja poliitika suhetest. Paneeldiskussioonis osalesid aastaid Krimmis elanud endine korvpallur Mihkel Tiks, Eesti Jalgpalli Liidu arendusdirektor Mihkel Uiboleht, ERRi ajakirjanik Johannes Vedru ning Postimehe vanemtoimetaja Priit Pullerits, kes on Ukraina sõja ajal spordi ja poliitika teemal palju sõna võtnud. Vestlusringis arutleti, kas ja kuivõrd sport on lahus üldisest poliitikast ning esitati hinnanguid sportlastele suunatud sanktsioonide vajalikkuse ja tagajärgede üle. Leiti, et vene ühiskonda haavab sügavalt, kui nende spordil ega kultuuril pole rahvusvahelist väljapääsu, ent samas tõdeti, et Vene riigi esindamise tõttu on sanktsioonid siiski vajalikud.

Traditsiooniliselt anti täiskogul ülevaade EOA 2021. a tegevusest, kuulati prof Atko-Meeme Viru stipendiaadi ettekannet, tunnustati 2021. aastal kooliolümpiamänge korradanud koole ning anti üle Georg Hackenschmidti nimeline spordiraamatuauhind

Täiskogu lõpetasid EOA presidendi ja juhatuse valimised.

EOA täiskogu 58 osavõtjal oli võimalus näha ka EOA uut rändnäitust “Olümpia lugu”

Täiskogu järelvaatamiseks valmib peagi videokokkuvõte, seniks saate tutvuda Facebooki pildigaleriiga.

Meediakajastus: Möödunud aasta parimaks spordiraamatuks valitud teos räägib jooksja teekonnastSelgus eelmise aasta parim spordiraamat, Viis Läänemaa kooliolümpia korraldajat said kiita.