5.-9. novembril toimus Rahvusvahelise Olümpiaakadeemia 17. sessioon rahvuslike olümpiaakadeemiate  presidentidele või direktoritele, mille peateemaks oli “Olümpialiikumine ja pandeemia” ning alateemaks “Covidijärgse maailma väljakutsed olümpiahariduse programmide elluviimisel.”

Online sessioonist võtsid osa 46 riigi esindajad. Eestit esindas EOA tegevjuht Reele Remmelkoor, kes tutvustas sessioonil EOA tegevust, lisaks oli osavõtjatel võimalik sessiooni veebilehel näha EOA uut inglisekeelset videot kooliolümpiamängudest: https://www.ioasessions.gr/noas/en/noas-activities.  Reele Remmelkoor osales ka töörühmas, mis arutas uusi võimalusi olümpiaakadeemiate võrgustiku tihendamiseks ja nende rolli suurendamiseks olümpialiikumises.  

Sessioonil esinesid loengutega Richard POUND (CAN, ROKi liige), prof Eric MONNIN (FRA, Franche-Comté ülikooli asepresident), dr Gustavo Soares MARCOS (POR, Portugali olümpiaakadeemia asepresident, jurist ja spordinõustaja), prof Ronnie LIDOR (ISR, Wingate’i akadeemilise kolledži asepresident), Cecile FAYE (SEN, Senegali olümpiakomitee peasekretäri kohusetäitja, olümpiaakadeemia tegevjuht ja Dakari noorte olümpiamängude projektijuht), prof Stephan WASSONG (GER, Rahvusvahelise Pierre de Coubertini Komitee president ja Saksamaa olümpiauuringute keskuse direktor), Xenia KOURGOUZOVA (ROKi olümpiahariduse rahvusvaheliste kultuuriküsimuste üksuse juht).

Traditsiooniliselt järgnesid loengutele arutelud ning lisaks diskussioonid väiksemates töörühmades, mille kokkuvõtted esitati sessiooni viimasel päeval. Sessiooni lõppedes esitleti ka videot põhjaliku uuenduskuuri läbinud Rahvusvahelise Olümpiaakadeemia rajatistest Olümpias ning ROA audekaan prof dr Konstantinos GEORGIADIS kutsus kõiki osalejaid osa võtma ROA järgmise aasta sessioonist juba Olümpias.

Sessiooni programm, loengud, osavõtjate nimekiri jm materjal on üleval sessiooni lehel: https://www.ioasessions.gr/noas/en.