24. septembril toimunud Eesti Olümpiaakadeemia Tokyo olümpiamängude järgsel arutelukonverentsil anti üle kümnes Georg Hackenschmidti raamatuauhind. Žürii otsuse põhjal pälvis 2020. aasta parima spordiraamatu auhinna Ivar Jurtšenko poolt kirjutatud „Inimene või masin: Riho Suun ja suurmeistrite plejaad“.

Ivar Jurtšenko raamat toob meieni Riho Suuna ja tema kaaslaste lood väljakutsetest Nõukogude Liidu karmis spordisüsteemis. Raamatust saame aimu, kuidas ebainimlikus süsteemis karastuti, ellu jäädi ning igapäevaselt koha eest päikese all võideldi, püünele tõusti ja langeti. See on ühe põlvkonna lugu, kus esimest viiulit mängis kümme aastat NSV Liidu koondisesse kuulunud Riho Suun.

Raamatu „Inimene või masin: Riho Suun ja suurmeistrite plejaad“ tutvustus: Apollo kodulehel.

Georg Hackenschmidti raamatuauhinda annavad ühiselt välja Eesti Spordimuuseum ja Eesti Olümpiaakadeemia ning selle saab iga kalendriaasta jooksul ilmunud parim eestikeelne sporditeemaline raamat, mis räägib parimal moel spordist, spordi mõttest, ausast mängust ja liikumise rõõmust. Raamatuauhinna nime valikul lähtusid auhinna väljaandjad arusaamast, et Georg Hackenschmidt oli nii edukas sportlane kui ka rahvusvaheliselt tunnustatud filosoof.

Lähemalt Georg Hackenschmidti spordiraamatu-auhinnast: /mis-toimub/georg-hackenschmidti-spordiraamatuauhind/

Georg Hackenschmidti raamatuauhinna võitjad: /mis-toimub/georg-hackenschmidti-spordiraamatuauhind/voitjad/