Jõhvi Vene Põhikoolis on kooliolümpiamängude korraldamine saanud heaks traditsiooniks – tänavu peeti need juba 13. korda.

Ka seekord toimusid haridusnädala raames mitmed huvitavad sündmused. Leidis aset sporditeemaline joonistusvõistlus, “Ausa mängu” esseekonkurss ning olümpiateemaline viktoriin. Igapäevaselt oli uuendatud “Kooliolümpiamängude” stend, millel oli esitatud mängude ajakava. Toimus samuti ka “Jõhvi Kooliolümpiamängude” posterite esitlus, kooliekraanil näidati filme, tänu millele sai tutvuda Kooliolümpiamängude ajalooga. Õpetajatele oli Spordipäeva raames koolistaadionil läbi viidud discgolfi turniir.

Mängude sportlik programm algas reede varahommikul 1-2. klasside lõbusate teatejooksudega, mis olid läbi viidud huvijuhi Antonina Lattu poolt.

Peale seda algas uuel koolistaadionil pidulik avatseremoonia ning toimus Olümpiamängude osalejate paraad. Osalejad ja kohtunikud andsid vande, et osalevad mängudes ja täidavad kohtuniku rolli ausalt. Tänu mängude külalisele – Noorte Olümpiafestivali võitjale Jekaterina Mirotvortsevale sütis olümpiahümni saatel tuli ja oli tõstetud lipp. Kultuurilise programmiga esines mängude avatseremoonia osalejate ees tantsukollektiiv, keda juhendab Nadežda Maisurjan. Avasõnadega osalejatele esines Eesti Kergejõustikuliidu peasekretär Sirje Lippe. Mänge avas pidulikult kooli direktor Irina Šulgina.

Sportlik programm 3-4. klassi õpilaste jaoks kujutas endast ette võistlust programmi “Laste kegejõustik” järgi. 5-6. klassi õilased võttsid osa kegejõustiku võistlusest. 5-6. klassi poisid ja tüdrukud võistlesid 60 meetri jooksus, kaugushüppes ning palliviskes. Vanemate õpilaste ehk 7-8. klassi sportlik programm sisaldas 100 meetri jooksu, kaugushüpet ning kuulitõuget.

Sel päeval oli nii võitjaid kui ka medaliste, aga kindlasti pole mitte keegi kaotanud. Tüdrukud ja poisid said tunnetada olümpiavaimu õhkkonda ning vabas õhus toredas sügiseses ilmas ka suure energialaengu.

Kooliolümpiamängud olid korraldatud Eesti Olümpiakomitee, Eesti Olümpiaakadeemia, Eesti Kergejõustikuliidu, Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu, Jõhvi valla, Jõhvi Spordikooli ja Jõhvi Vene Põhikooli toetusel.

Mängude vältel oli uuendamisel informatsioon stendil ja kooli veebilehel.

Kokku võttis Kooliolümpiamängudest osa 316 õpilast ja  33 õpilaste kohtunikku(70% õpilaste üldarvust) ja 24 õpetajat.

Kooliolümpiamängude pildivalik: kooliolümpiamängude galeriis.

Meediakajastused: ERR, Панорама.